انواع دوربین مداربسته
انواع مختلفی از سیستم های دوربین مداربسته به صورت آنالوگ و یا دیجیتال ، و نیز بیسیم یا همراه با کابل کشی، در مدل های مختلف با ویژگی های متنوع موجود می باشند.
به طور کلی اجزای اصلی سیستم دوربین های مدار بسته شامل
دوربین ، لنز ، مونیتور و
کابل ها و ضبط کننده ویدئویی هستند.
دوربین های مدار بسته دارای سیم، سیگنال ها را از طریق کابل کواکسیال به مانیتور می فرستند و در دوربین های مدار بسته بی سیم کابل نیاز نیست و دوربین به سادگی سیگنال ها را مستقیماً به خود مونیتور ارسال می کند.
مانیتور می تواند یک سیستم ساده تلویزیونی و یا کامپیوتر و یا لپ تاپ شما باشد. بیشتر سیستم های آنالوگ دارای کابل از مونیتورهای ساده تلویزیونی استفاده می کنند و در حالیکه سیستم های دیجیتال و بی سیم تمایل به استفاده از کامپیوتر به عنوان مانیتور دارند، بدین ترتیب شما می توانید تصاویر را در هر جایی که هستید از طریق اینترنت مشاهده کنید. برای ضبط کردن تصاویر از یک وی سی آر برای سیستم های آنالوگ و از یک دی وی آر برای سیستم های دیجیتال استفاده می شود. یک دی وی آر می تواند به عنوان گیرنده (ریسیور)، جایگزین مونیتور گردد. از آنجایی که بیشتر دی وی آر ها مستقل هستند تقریباً کارهایی که یک کامپیوتر انجام دهد می تواند به انجام برساند از جمله دریافت کردن اطلاعات، ضبط کردن و ذخیره سازی تصاویر.
نصب سیستم های دوربین های مدار بسته بیسیم بسیار ساده تر است زیرا معمولاً پرتابل هستند و بیشتر از یک خروجی الکترونیکی و تعدادی نرم افزار نیاز ندارند در حالیکه در مورد سیستم های با کابل کشی، بیشتر زمان برای نصب صرف کابل کشی ها و تعیین مسیر کابل ها می شود. در کنار کابل کشی یکی از مهمترین تصمیم هایی که باید گرفته شود این است که بسته به نیازتان به چه دوربینی نیاز دارید و محل بهینه برای نصب کردن آن را در نظر بگیرید.
در ادامه مطلب چکیده ای از یک سری ویژگی های دوربین های مدار بسته را شرح داده ایم
تا به طور مختصر شما را در این زمینه راهنمایی کرده باشیم.
وضوح تصویر دوربین های مدار بسته بر اساس تی وی ال تقسیم بندی می شوند. رایج ترین و پرکاربردترین میزان وضوح 420 و 480 و 540 و 600 تی وی ال می باشد. در حدود 30 الی 40 درصد تفاوت در کیفیت بین 420 و 600 تی وی ال وجود دارد.
دید در شب که یک تکنولوژی پیشرفته است که از نور مادون قرمز استفاده می کند تا در تاریکی کامل تصاویری واضح در حالت سیاه و سفید تولید کند. مادون قرمز با چشم انسان قابل دیدن نیست. دیودهای مادون قرمز می توانند روشنایی کافی برای 20 تا 30 متر تولید کنند.
یکی از مهمترین ویژگی ها برای دوربین های مدار بسته تصحیح نور پس زمینه است. این ویژگی در جاهایی که نور درخشان و بسیار شدیدی در پس زمینه وجود دارد، را تعدیل می کند و بنابراین تصاویری با درخشندگی متعادل شده ایده آلی را ارائه می دهند.
دوربین های مدار بسته با لنزهای با فاصله کانونی متغیر، امکان تنظیم لنز و میزان زوم را فراهم می کنند. این دوربین ها برای مواردی که تصاویر نزدیکتر و پرجزئیات از سوژه ها نیاز دارید به کار می روند.
دوربین های مدار بسته گردان می توانند به سمت سوژه مورد نظر در راستای افقی و عمودی بچرند و بر روی سوژه زوم کنند.
بعضی از دوربین های مدار بسته می توانند از طریق دی وی آر کنترل شوند. می توان میزان زوم و موقعیت و وضعیت موضع گیری دوربین نسبت به سوژه مورد نظر، دوربین های گردان را با دی وی آر کنترل کرد.
دوربین های IP یا تحت شبکه که می توانند به شبکه کامپیوتری و یا اینترنت وصل شوند و شما می توانید به صورت زنده تصاویر حاصل از دوربین را از طریق کامپیوترهای تحت شبکه ویا بر روی اینترنت مشاهده کنید.